Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Субота, 18.05.2024, 19:42

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2021 » Жовтень » 26 » Звіт про проведення тижня історії
17:20
Звіт про проведення тижня історії

Тиждень історії є одним з ефективних засобів розвитку пізнавальних інтересів учнів, а також дає можливість орієнтуватись в сучасному медійному просторі.

Мета проведення тижня:

  • поглибити знання учнів про ключові події ХХ століття, політичних, громадських, військових, культурних діячів, які були визначними для українського державотворення;
  • актуалізувати серед учителів та учнів ідеї  суверенності держави,формування громадянського суспільства;
  • розкрити роль і значення народних традицій в житті українців.

План проведення тижня 18.10.21-23.10.21

18 жовня відбувся методичний міст вчителів МО суспільно-гуманітарного циклу «Формуємо громадянське суспільство в закладі освіти, громаді, державі». На засіданні були присутні заступник директора з НВР Коваль А. М., інспектори відділу освіти Жувако Л. В., Федоркова Л. В., вчителі МО Прядка І. М., Рубчевська О.П., Шварьова А.О., Коваль І.А. В ході обговорень і дискусій  були визначені методичні аспекти роботи по формуванню громадянознавчих компетентностей учнів та сплановані напрямки соціокультурної діяльності вчителів МО.

В рамках 5-го Міжнародного Фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху протягом тижня учні10-11класів мали можливість отримати знання про науковців, письменників, акторів, дизайнерів, композиторів які сформували рух опору радянській системі засобами культури, переглянувши документальне кіно.

Також ліцеїсти долучились до написання есе на тему:«Уроки державотворення для українців» Всього було подано 13 робіт. Кращими стали роботи Несмелової С., Одіяненка Є., Шевченко К.

Традиційно в закладі освіти відзначаються пам’ятні Дні партизанської слави та визволення України. Так, представники ліцейської асоціації Глущенко Д., Нестеренко К., Синюк А., Шварьов Я. поінформували шкільну спільноту про найважливіші битви за визволення України, озвучили трагічні наслідки. На завершенні інформаційної хвилинки учні вшановували пам'ять героїв-визволителів.

До Дня партизанської слави учні 9-11 класів приурочили презентаційні месенджі про відомих командирів партизанських з’єднань та операції партизан в тилу ворога. Матеріали містили багато нової для учнів інформації.

22 жовтня в 5х класах відбулась вікторина «Символи держави». Учні продемонстрували добрі знання з української державної символіки та шанування символів держави.

На завершення тижня учні 5-11класів презентували досягнення людства в ХХ-поч. ХХІст. Найкращими визнано роботи Демянова В., Одіяненка М., створених з використанням онлайн-сервісів та фото винаходів в роки Першої світової війни.

Проведені заходи сприяли зростанню інтересу учнів до вивчення історичної минувшини, розширенню та поглибленню знань з предмета. Використання під час проведення тижня різних за формою заходів дало змогу розвивати творчі здібності учнів.

Вчитель історії Коваль І.А.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 146 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz