Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Субота, 04.05.2024, 23:48

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2021 » Грудень » 7 » Звіт про проведення акції «16 днів проти насильства» в Красноріченському ліцеї 2021-2022 н.р.
17:01
Звіт про проведення акції «16 днів проти насильства» в Красноріченському ліцеї 2021-2022 н.р.

В Красноріченському ліцеї триває акція «16 днів проти насильства», мета якої - привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав людей.

ФОТО

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.

В рамках акції соціально-психологічною службою ліцею проведено анкетування серед учнів «Моє життя в сім'ї та школі» та «Анкета щодо обізнаності з питань ВІЛ-СНІДу». Результати анкетування представлені в блозі психологічної служби ліцею https://091275ksusha.blogspot.com/2021/12/blog-post.html. На початку акції учні та батьки залучились до перегляду відеороліків «Стоп насильству», «Що таке домашнє насильство в сім'ї», «Розірви коло», тим самим звернули увагу та усвідомили, що проблема насилля є актуальною в сьогодняшньому світі.

Соціальний педагог Чекмарьов В.А. та практичні психологи Кузішина А.М. і Гайда О.М. провели серію інтерактивних занять з учнями 5-11 класів «Протидія булінгу в дитячому середовищі», де діти визначали поняття булінгу, насильства, види та прояви насильства та навчились правильно реагувати у випадках, якщо стали свідком або жертвою насилля.

Дистанційно для батьків проведена групова консультація «Насильство в сім'ї: види, форми, наслідки», яка висвітлена в блозі психологічної служби ліцею https://091275ksusha.blogspot.com/p/16.html

В Міжнародний день боротьби з рабством з учнями 8 класу проведена психологічна гра « Рожеві окуляри» , де учні підвищили рівень знань, уявлень та розуміння проблем, пов’язаних із торгівлею людьми, ризикованою стосовно потрапляння до тенет торгівлі людьми поведінкою.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом з метою зменшення ризику інфікування та формування відповідального ставлення до свого здоров'я учні 10-11 класів  отримали інформаційні буклети про ВІЛ-СНІД, пам'ятки з номерами телефонів, за якими можна звернутися за потреби.

До Міжнародного дня інвалідів учні 5-7 класів переглянули презентацію про відомих людей, які мали або мають фізичні обмеження, та їх досягнення у музиці, спорті, кіно.

Педагоги та учні ліцею активізували свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в своєму ліцеї соціальний простір, вільний від насильства.

Гайда О.М., практичний психолог

 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 172 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz