Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Неділя, 05.05.2024, 02:45

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2013 » Листопад » 5 » Засідання Вченої ради ЛНУ
12:15
Засідання Вченої ради ЛНУ

 Третє засідання Вченої ради Луганського національного університету в цьому навчальному році припало на перше листопада і зібрало у стінах вишу багато учасників і гостей, адже головним питанням порядку денного було: про розвиток співпраці з навчальними закладами регіону в рамках університетського освітнього округу.

У рамках розгляду питання відбулася регіональна педагогічна рада, на якій були присутні вчителі, директори шкіл регіону, керівники районних, міських відділів освіти, представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації. В обговоренні концепції, форм і нових напрямів роботи взяв участь і губернатор Луганської області Володимир Пристюк, який виступив із привітальним словом до аудиторії.

Про розвиток співпраці з навчальними закладами регіону в рамках університетського освітнього округу розповів його ініціатор, ректор ЛНУ Віталій Курило. Так, університетський освітній округ функціонує як спеціально організований соціокультурний та освітній простір, який на добровільних засадах об'єднує навколо університету на основі багаторічних освітніх традицій, організаційних можливостей, кадрових, матеріальних, інформаційних ресурсів, фундаментальних і прикладних наукових досліджень усі зацікавлені навчально-виховні заклади області. Основними завданнями його діяльності є багатовекторний вплив на життя регіону, реалізація державної політики в галузі освіти, супровід інноваційних ідей та технологій, посилення кадрового потенціалу тих галузей, для яких університет здійснює підготовку фахівців, створення умов для професійного зростання, кар'єри, самовдосконалення, творчого самовираження молоді.

Протягом усього часу функціонування округу відбувалася активна науково-педагогічна співпраця університету з навчальними закладами регіону. Зокрема, округ став майданчиком для втілення численних методичних інновацій у педагогічному, психологічному та інших напрямах. Суттєвою стала методична допомога школам області, що включає читання тематичних лекцій для вчителів, організацію курсів підвищення кваліфікації, підготовку методичних посібників, спільне проведення конференцій, наукових турнірів, конкурсів для учнів з різних навчальних предметів, наукових секцій під час Днів науки. Суттєвою є й методична підтримка інклюзивної освіти у спеціальних закладах. Останнім часом важливим напрямком стала робота фахівців університету з підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання через курси, недільні школи, консультативні заходи тощо.

Зі свого боку навчальні заклади всебічно сприяють якісній освіті студентської молоді, надаючи методичний супровід педагогічних практик, до проведення яких залучаються провідні вчителі області. Значно підвищилася роль шкіл регіону, міських і районних управлінь освіти у профорієнтаційній роботі на місцях, організації зустрічей викладачів університету зі школярами та їхніми батьками.

Участь в обговоренні питання взяла директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Ірина Цимбал.

Зокрема, із своїми пропозиціями, наробками та досягненнями у рамках обговорення питання виступили директора шкіл: Олена Добридеєва, Олексій Фомін, Вікторія Щеглакова, Лариса Чекмарьова, Вадим Благушин та Галина Агібайлова.

Водночас Учена рада відзначила напрямки, у яких необхідне посилення ефективності співпраці: збільшення якісно-кількісних показників в організації виїзних семінарів, тренінгів, лекторіїв для вчителів регіону; залучення більшої кількості вчителів області до спільної наукової діяльності; посилення інформаційної підтримки щодо подій в освітньо-науковому житті регіону; висвітлення наукових здобутків провідних учителів, методистів, керівників освітніх установ; підвищення доступності подальшої освіти для вчителів області; налагодження ефективної взаємодії на рівні «університет – школа», зокрема, з метою посилення практичної підготовки студентства через розширення баз практик, активне залучення до їхньої організації провідних методистів; включення вчителів-практиків у роботу державних екзаменаційних комісій, розробку навчальних програм тощо; посилення співпраці університету зі школами з підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання.   

З урахуванням вищезазначеного Вчена рада ухвалила: спільно з місцевими управліннями освіти вивчити потреби й розробити план проведення виїзних семінарів, тренінгів, лекторіїв для вчителів регіону; залучати до проведення наукових досліджень, розробки наукових і науково-методичних проектів учителів шкіл області; започаткувати при проведенні в університеті наукових конференцій, семінарів, круглих столів тощо, а також наукових заходів у рамках освітнього округу обов'язкове інформування навчальних закладів регіону; щороку видавати за кошти університету Вісник наукових праць з публікаціями освітян регіону; збільшити обсяг прийому за державним замовленням на дефіцитні педагогічні спеціальності (математика, фізика, біологія, хімія тощо); збільшити обсяги цільового прийому сільської молоді на навчання в університеті; активніше залучати замовників педагогічних кадрів до процесу розподілу студентів. 

Після обговорення питання відбулося вручення сертифікатів, що підтверджують дійсне членство університетського освітнього округу. Сертифікати отримали всі присутні директори шкіл, ліцеїв і гімназій.

Категорія: Новини шкільного округу | Переглядів: 508 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz