Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"П`ятниця, 26.04.2024, 23:54

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2013 » Листопад » 19 » Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності
13:20
Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності

Відповідно до наказу Національного банку України  та розпорядження Кабінету Міністрів України  проведено тиждень фінансової грамотності. 

Ми живемо у світі грошових відносин. І наша фінансова успішність багато в чому залежить не тільки від кількості грошей, але, в першу чергу, від уміння з ними поводитися. Адже  дехто і з високою зарплатою бере в борг за тиждень до зарплати, а люди з меншою платнею роблять цінні придбання, навчаються, подорожують.  Як же навчитися грамотно розпоряджатися коштами?

Ази правильного поводження з грошима пізнавали старшокласники Красноріченської  загальноосвітньої школи I-III ступенів Кремінської районної ради Луганської області в рамках проведення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності .

Метою тижня є ознайомлення учнів із сучасними фінансовими продуктами та послугами, розвиток навичок використання таких продуктів, а також вміння власного фінансового планування на майбутнє.

У ході проведення тижня були проведені уроки- презентації для    учнів 7-10 класів  з елементами дискусії : «Планування фінансового життя сім´ї»,  «Пластикові картки, грошові перекази», «Гроші», «Банківська система України».

Їх підготували і провели вчитель економіки Анголенко З.І. та  одинадцятикласники Чаплина Богдан, Самойлова Тетяна,  Островерх  Аліна.  Зацікавленим партнером  в проведенні освітніх заходів в рамках  тижня фінансової грамотності  та реалізації Програми «Підвищення рівня фінансової грамотності населення України» стало  ТВБВ   №10012./021  філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Керуючий ТВБВ   №10012./021  філії  Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Чернишова Світлана Вікторівна цілком підтримує рух по підвищенню фінансової грамотності  і як випускниця нашої школи відгукнулася на наше запрошення.  

Розповідь була побудована в форматі презентації,  вона познайомила школярів з  системою дистанційного обслуговування WEB – банкінг від Ощадбанку, розповіла  про банківські платіжні картки, можливість  контролювати стан своїх рахунків та керувати ними без відвідування банку, а також проводити операції зі своїми рахунками з будь-якої точки світу де є доступ до мережі Internet.

Ми вдячні Світлані Вікторівні , що знайшла  час і так цікаво розповіла  учням  про фінанси.  Отримані знання допоможуть нам  під час особистого знайомства зі світом грошових відносин.   Ми переконались ,що  вміння накопичувати гроші на якусь свою мрію виховуватимуть у нас  фінансову дисципліну і терпіння.  Кошти, зароблені власною працею, навчать  поваги до власної   і  чиєїсь праці, а також стимулюватимуть ощадливість і вміння планувати свої витрати.

Сьогодні ми - учні , а в майбутньому  громадяни  нашої держави . І вже сьогодні  повинні готувати  себе до дорослого життя , оволодівати фінансовою грамотністю,  щоб бути  цивілізованою людиною.

Черпати знання в цій «науці» і як їх застосовувати на практиці нам ще допомагають  предмети економічного спрямування,   які викладаються в нашій  школі : основи економіки, основи споживчих знань та основи підприємницької діяльності.

Із багажем  економічних знань - в життя  доросле без вагань! 

Чаплина Богдан, учень 11 класу

Красноріченської  ЗОШ  I-III  ступенів

Кремінської районної ради Луганської області 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 1164 | Додав: Qri | Теги: Всесвітній день заощаджень, Фінансова грамотність, ощадбанк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz