Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Неділя, 05.05.2024, 16:02

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2017 » Вересень » 18 » Спорт - запорука здоров'я
20:10
Спорт - запорука здоров'я

Фізична культура і спорт набувають все більшого значення в житті сучасного суспільства і кожної людини зокрема. Вони виступають як засоби зміцнення здоров'я, підвищення рівня фізичних і психічних можливостей людини.

Роль спорту, особливо юнацького, в нашій країні неухильно зростає. Низький рівень оздоровчої рухової активності населення стримує формування здорового способу життя, від якого на 60 % залежить стан здоров'я людини. Велика кількість дітей (до 80 %) має відхилення у фізичному розвитку та стані здоров'я. Різко прогресують у молодого покоління хронічні хвороби серця, неврози, артрити, сколіози, ожиріння тощо. Ситуація загострюється через зростаючу популярність у дитячому та молодіжному середовищі привабливих видів нефізичної діяльності (ігрові автомати, комп'ютерні ігри тощо).

Школа була й залишається центром формування духовного, ціннісного,фізичного та інтелектуального потенціалу суспільства. Сьогодні школа потенційно є своєрідним ресурсним майданчиком суспільного й культурного розвитку громади.

Одним з найважливіших завдань  нашої школи і громади є забезпечення умов для повноцінного фізичного розвитку, популяризації фізичної культури та спорту і здорового способу життя. Кажуть, що велике бачиться на відстані. Тільки з роками усвідомлюєш, як багато дає школа: радість перших успіхів, біль помилок, взаємодовіру вчителів та учнів, освіту, яка допоможе кожному  знайти свій шлях у житті. Але школа не може існувати окремо від потреб громади. Наша школа є ініціатором і центром розвитку  громади. Ми  поставили  перед собою мету не просто надавати освітні послуги учням, а й розвивати громаду, залучати батьків і мешканців до вирішення соціальних та інших проблем громади. Розвиток спортивної бази – передумова збереження, зміцнення та відновлення здоров’я дітей, молоді та людей інших вікових категорій на території Красноріченської селищної ради. Значення розвитку фізкультури і масового спорту у селищі важко перебільшити. Адже в юному віці та молодості закладаються підвалини майбутнього здоров’я, а відповідно, й майбутньої здорової сім’ї, не обтяженої хворобами та згубними звичками. Тому створення належних умов для повноцінних занять фізкультурою та спортом актуально для  селищної ради та педагогічного колективу школи . Це - першочергове завдання соціальної політики.

У цьому сенсі рівень розвитку масового спорту у селищі виступає своєрідним індикатором, такою собі дотичною лінією до графіка соціального розвитку, що як най точніше характеризує крутизну кривої соціальної забезпеченості громади за всіма показниками. Ця проблема частково вирішена, реалізовано ряд проектів – створено дитячий спортивний майданчик, ігрові майданчики,стадіон. Місцем для активного дозвілля  є шкільний   спортивний зал, який через постійну експлуатацію знаходився в незадовільному технічному стані. Завдяки спільним зусиллям Кремінської РДА , Кремінської районної ради , відділу освіти розпочалися  ремонтні роботи спортивної зали.  Колектив нашої школи активно працює відшукуючи конкурси,проекти,бо розуміє що бюджет не зможе в повному обсязі забезпечити всім необхідним. Ми включились в конкурс фонду «Братів Кличко». Переможцями проекту «Клич друзів – граймо разом» - 2017 стали 10 шкіл України, в тому числі і наша Красноріченська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Кремінської районної ради Луганської області.  А попереду нові плани,проекти тощо. Бо є нагальна потреба створити сучасні умови у школі для проведення освітньої, спортивно-оздоровчої, профілактично-лікувальної, просвітницької роботи та формування навичок здорового способу життя в учнів, молоді селища й жителів громади шляхом їх залучення до занять фізичною культурою та спортом. Ініціативна  група педагогів,учнів керівників спортивних секцій розробила  проект «Розвиток спорту та фізичної культури – чинник  здорової громади» . Метою реалізації проекту визначено створення в навчальному закладі умов для розвитку фізкультурно-спортивного руху серед учнівської молоді та громади. В рамках проекту учні, вчителі, батьки з особливим бажанням 15 вересня стали  учасниками Дня здоров'я який присвячений  Дню спорту та Олімпійському тижню.

Цей день - насичений різноманітними змаганнями,іграми,випробуваннями . Особливо для наших молодших школярів, бо тренери швейцарського громадського аполітичного фонду «Terre des hommes» Чекмарьов В.А., Гайда О.М. організували та провели  модуль « Рух. Ігри. Спорт»,  який покращує  психосоціальний стан дітей та дорослих.

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт , тому учні 5-11 класів захоплено змагались в туристичній естафеті, перетягуванні канату, волейболі, футболі, малюкболі,силових вправах. Емоції вирували і з приводу успіху, і внаслідок поразки. Свою спритність, витримку і жагу до перемоги, під час проведення спортивних естафет, продемонстрували і стали переможцями у перетягуванні канату  дівчата 8, 6, 9а класів, хлопці 11, 6, 8 класів, і в естафеті  6, 8, 9а класів.

Завершився день смакуванням польовою кашею. Яка вона добра на свіжому повітрі, в колі друзів.  Дуже вдалим та позитивним був цей день!

Вчителі нашої школи,активісти громади докладають максимум зусиль, щоб діти вибирали здоровий спосіб життя і спорт, роблячи свій внесок у формування здорового покоління українців.                                          

Дробот С.О. , вчитель фізичного виховання

 Красноріченської ЗОШ, депутат Кремінської районної ради

Категорія: Новини школи | Переглядів: 498 | Додав: Qri | Теги: спорт, день здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz