Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Понеділок, 06.05.2024, 22:30

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2015 » Грудень » 1 » Парад професійних уподобань
14:18
Парад професійних уподобань

27 листопада старшокласники школи мали змогу розширити свій кругозір щодо наявності та суті професій. 

Фоторепортаж 

Старовинна мудрість говорить, що людина — творець свого щастя. З цим, мабуть, треба погодитись, тому що справжнє щастя — це передусім вміння любити життя і людей. Щастя — це горде відчуття своєї вагомості в суспільстві, але, мабуть, чи не найважливіше — це вміння віддавати всі свої сили, своє душевне тепло, полум'я свого серця служінню людям. І все ж таки, де криється коріння справжнього щастя? Відповідь може бути одна: в праці.

Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти.  До майбутнього вибору професії нас готують наші батьки, вчителі-предметники, класні керівники, соціально-психологічна служба школи.

Ми, учні 11 класу, стали учасниками  конференції для старшокласників «Парад професійних уподобань», яку підготували   викладач економіки Анголенко Зоя Іванівна та соціальний педагог школи Чекмарьов Володимир Анатолійович.

 Учасників заходу привітала  начальник відділу активної підтримки безробітніх  Кремінського районного центру зайнятості Коваленко Людмила Анатоліївна.      Юнаки і дівчата ще раз отримали розгорнену інформацію про послуги, які надає служба зайнятості молоді: працевлаштування, професійну підготовку по найбільш затребуваних професіях.  Не менш важливими були відомості   про вакансії на підприємствах, учбових закладах, де можна навчитися цим професіям.  

Багато нового і корисного дізналися  учні з виступу Зої Іванівни, вона  пояснила зміст понять «вікансія», «посада», «професія», «спеціальність».          Психолог школи  Гайда Оксана Миколаївна  познайомила присутніх з результатами   анкетування  учнів «Професійне самовизначення  за методикою  Є. В.Клімова».

 Старшокласники  заявили про свої професійні переваги : професії за типом «Людина – людина»  обрали 20 учнів, «Людина – техніка» - 18 , «Людина – природа» -4, «Людина – знакова система» -7, «Людина – художній образ» -5.

Психолог Оксана Миколаївна познайомила також  з факторами, що впливають на вибір професії.

Cоціальний педагог Володимир Анатолійович    проаналізував кроки, які  ми повинні  зробити   при виборі професії.

На сцені  актового залу  випускники  продемонстрували особливості багатьох професій у вигляді  мовчазного параду  професій (пантоміми) .  Яскравий одяг, музичний супровід   зустрічалися  схвальними оваціями школярів.

Вірші малечі- першокласників , пісні, відео-матеріали  надали заходу особливої колоритності, святковості.

Всі виступи об'єднувала одна ідея -  цінність людини праці, рушійної сили розвитку суспільства.

Ми  задумалися про вибір, про наше майбутнє професійне самовизначення і зрозуміли , що  для  нас це питання важливе і актуальне.  

Я хочу обрати професію  яка приноситиме   мені  задоволення. Тоді  я буду відчувати себе просто щасливою . Така праця  повинна бути корисною для суспільства , давати   поетичне натхнення, сповнювати серце відчуттям радості буття.

Отож, шановні мої однолітки,  обирайте  професію за покликанням і здібностями, щоб  утвердитися на власному життєвому і професійному шляху.  Нехай ваша майбутня професія принесе вам успіх, самоутвердження та впевненість у завтрашньому дні.

Учениця 11 класу Жувако Юлія

Категорія: Новини школи | Переглядів: 435 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz