Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Субота, 27.04.2024, 05:58

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2021 » Січень » 31 » Освітньо-соціальний проєкт «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього»
17:28
Освітньо-соціальний проєкт «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього»

Минуло 35 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, однак рани, завдані трагедією, не загоюються: скалічені людські долі, загублені життя, сплюндрована природа.

 З роками притупляється гострота пережитого, приходять нові покоління, які дедалі менше знають про страшну суть Чорнобильської катастрофи.

Не всі учні ліцею мають реальну картину про масштаби аварії, причини та її жахливі наслідки. На жаль, знання, думки, висновки, як показало анкетування, формуються не завжди під впливом наукових сюжетів та статей. Своєрідним посібником про катастрофу на ЧАЕС для наших учнів є комп'ютерна гра S.T.A.L.K.E.R., яка, на превеликий жаль, не дає можливості осмислити катастрофу, розкрити правду про події, винести урок відповідальності, правильно і ефективно реагувати на виклики у майбутньому.

Освітньо-соціальний проєкт «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього» передбачав проведення протягом грудня-січня у КЗ «Красноріченський ліцей» освітньо-інформаційної кампанії, що містила тематичні заходи, пошуково-дослідницьку роботу, створення бази методичних, інформаційних матеріалів:

Учасники проекту — учні 5-11 класів, вчителі, громадськість ОТГ, об'єднання мешканців селища-ліквідаторів аварії на ЧАЕС та партнери проєкту.

Загальношкільний підхід, інтеграція освітнього середовища продемонстрували широкі можливості отримати знання, прослідкувати взаємозв’язки наук, краще зрозуміти події, побачити важливість громадянської свідомості та відчуття відповідальності, отримати певний соціальний досвід.

Заходи проєкту проводились з метою розширення діапазону знань учнів про причини та екологічні наслідки катастрофи; формуванню та розвитку громадянської відповідальності, свідомості, соціальної активності, учнівської молоді до питань екологічної безпеки.

 А головне — були створені оптимальні умови для подальшої самореалізації учнів шляхом формування цінностей, вмінь, знань, критичного розуміння та ставлення.

Для унаочнення та збереження матеріалів проєкту створено інтерактивний плакат «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього». В ньому міститься оцифрована інформація про земляків ліквідаторів аварії, зібрані посилання на вражаючі факти про трагедію, на творчу роботу випускника закладу Таранухи Андрія, що розробив веб-квест «Чорнобиль» , який дав змогу перевірити знання учнів про трагедію, а також сучасний погляд на аварію від науковців НТУ «ХПІ» (матеріали освітньо-мотиваційного проєкту «Слідами CHORNOBYL»), відомості з Вікіпедії та дитячі малюнки.

Сучасні технології створення та кодування інформації з допомогою QR-кодів та можливості сервісів Google роблять продукт цінним, актуальним та доступним для широкого кола педагогічних працівників, дітей та просто небайдужих людей.

Продовження проєкту «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього» ми вбачаємо у створенні Книги Пам'яті ліквідаторів Красноріченського, самостійному вираженні ідей, участі учнів, батьківської та вчительської спільноти в заходах, присвячених 35-роковинам Чорнобильської трагедії та Міжнародному Дню пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Використання матеріалів проєкту в освітній діяльності закладами Красноріченського освітнього округу ОТГ при проведенні інформаційних годин, конференцій, круглих столів та інших освітніх заходів стане корисним для пізнавальної діяльності вихованців.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 165 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz