Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"П`ятниця, 26.04.2024, 19:47

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2021 » Квітень » 18 » Освітньо- мотиваційний проект до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи
11:26
Освітньо- мотиваційний проект до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи

КЗ «Красноріченський ліцей» долучився до участі у освітньо- мотиваційному проекті до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи «Харків пам’ятає CHORNOBYL».

Тема Чорнобильської катастрофи не може залишити байдужим нікого, адже масштаби катастрофи вражають! Чорнобиль демонструє, що може статися, якщо наука стане другорядною.  Наш навчальний заклад теж не стоїть осторонь цієї теми.

Фото

Вже реалізований освітньо-соціальний проєкт «Чорнобиль: уроки минулого-альтернативи майбутнього», який надихнув на подальшу активну діяльність та учнівські дослідження.

6 квітня учні 10 класу, разом з вчителем історії Коваль І. А. та класним керівником Дегтяренко Є. Г., долучилися до онлайн уроку з теми «Історія та сучасні виклики», що розпочинає цикл уроків про катастрофу.

Урок підготував Радогуз Сергій Анатолійович (кандидат історичних наук, начальник методичного відділу НТУ «ХПІ»), а творчо презентував Петров Сергій Олександрович (кандидат технічних наук, відповідальний секретар ЦПК НТУ «ХПІ»).

Запис уроку можна переглянути за посиланням https://fb.watch/4HX0k6dQVL/

8 квітня учні 10 класу КЗ «Красноріченський ліцей», разом з вчителем математики та інформатики Любар О. В., долучились до другого уроку з теми «Енергетика». Урок провели Лазуренко Олександр Павлович (професор, завідувач кафедри електричних станцій НТУ «ХПІ») та Петров Сергій Олександрович (кандидат технічних наук, відповідальний секретар ЦПК НТУ «ХПІ»).

Учні познайомились ближче з енергетикою, як великою технологічною та екологічною системою, дізналися про технологічні тренди розвитку електроенергетичних систем, масштабами використання атомної енергетики в світі, особливостями та відмінностями Чорнобильської АЕС, що призвели до трагедії.

Запис уроку за посиланням: https://fb.watch/4KAYEUzbUI/

13 квітня учні та вчителі КЗ «Красноріченський ліцей» взяли участь у 3-му онлайн-уроці з теми «Ядерна фізика», що підготували та провели науковці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Мінакова Ксенія (кандидат фізико-математичних наук) та Петров Сергій Олександрович (кандидат технічних наук, відповідальний секретар ЦПК НТУ «ХПІ»).

Посилання на запис прямого ефіру: https://fb.watch/4RhQLKbWhj/

Під час уроку в цікавій формі були розкриті питання «Радіоактивне випромінювання», «Ланцюгова реакція», «Фізика поділу», «Енергетичний баланс», «Фізика реактора», «Типи реакторів», «Ескіз минулого та майбутнього». Цікаво було дізнатися про те, як людина навчилась керувати ланцюговою реакцією, побачити перший ядерний реактор, замислитись над перевагами та недоліками атомних електростанцій, поглянути у майбутнє мирного атома. Перегляд уроку відбувався паралельно в 2-х кабінетах: учні 9-го класу разом з Дегтяренко Є. Г. та 11-го класу разом з учителем фізики Кузнєцовою А. В.

Дякуємо за змістовний та корисний урок, нові знання, свіжий погляд на проблему!

Продовженням стала виховна година для учнів 9 класу (класний керівник Прошельцова О. А.), під час якої відбулась презентація дослідницької роботи учнів та вчителів КЗ «Красноріченський ліцей» «Ліквідатори аварії селища Красноріченське». Роботу виконали учні КЗ «Красноріченський ліцей» Сандул Софія, Сандул Світлана та Рудь Світлана, які під керівництвом учителів Коваль І.А. та Прошельцової О. А. провели дослідницьку роботу, зібрали інформацію про ліквідаторів аварії селища Красноріченського, зібрали аудіоспогади ліквідаторів, якими поділились в якості розширення погляду учнів на аварію.

15 квітня учні КЗ «Красноріченський ліцей» разом з вчителем Дегтяренко Є. Г. взяли участь у 4-му онлайн-уроці з теми «Хімія», що підготували та провели науковці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Лаврова Інна Олегівна (заступник директора інституту хімічних технологій та інженеріі, кандидат технічних наук, доцент) та Січнескул Олександр Леонідович (доцент кафедри технології неорганічних речовин, каталізу та екологіі, відповідальний секретар приймальної комісії НТУ «ХПІ», кандидат хімічних наук).

Під час уроку учні дізналися про основні проблеми, які були розв`язані безпосередньо після катастрофи:

  • гасіння реактора без використання води. Використовували пісок, доломіт, свинець, борну кислоту, полімерні композиції;
  • зниження пилоутворення: бітумні композиції, акрилові полімери для обробки радіоктивного пилу та пари;
  • дезактивація території: миття розчинами ПАР–сульфаноли, змочувачі ОП-7 та ОП–10, комплексоутворюючі речовини, що активізують дію ПАР.

Також заняття було присвячено дуже цікавим природним речовинам, що мають величезне значення в процесах біо-та геометаморфізму, а також можуть виступати в якості чудових сорбентів для важких металів та радіонуклідів. Гумати та гумінові кислоти є майже всюди в природі. Це основна органічна складова грунту, води, а також твердих горючих копалин. Гумінові кислоти містяться в таких породах, як буре вугілля, сапропель і торф. Буре вугілля найбільше містить гумінових кислот до 86%, тобто відходи видобутку бурого вугілля - основне джерело гумінових речовин, а це вирішує багато екологічних проблем. Сучасними науковими дослідженнями встановлено, що гумінові препарати нешкідливі для людини і тварин, не мають алергенної, анафілактогенної, тератогенної, эмбриотоксичної та канцерогенної дії при використанні в рекомендованих дозах. Можливості гумінових речовин безмежні, вони находять практичне використання в медицині, ветеринарії, при рекультивації забруднених техногенними токсикантами ґрунтів, при цьому вони виконують протекторну функцію, зв’язуючи іони радіонуклідів, важких металів та органічні токсиканти, тим самим перешкоджаючи попаданню забруднювачів у грунт та природні водойми.

Урок продовжили офлайн уроком хімії, під час якого виконали під керівництвом Дегтяренко Є. Г. практичну частину заняття, що розробила Лаврова Інна Олегівна. Учням цікаво було дізнатися, що широкі можливості для очищення від радіоактивного забруднення нам надає сама природа, дізнатися більше про ці речовини, дослідити їх хімічну природу. Дякуємо за змістовний та корисний урок, нові знання, цікаві факти, можливість долучитись до цікавої практично-дослідницької діяльності!

Посилання на трансляцію: https://fb.watch/4TMWIgjNwJ/

Вчитель хімії Дегтяренко Є.Г.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 120 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz