Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"П`ятниця, 03.05.2024, 23:37

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2017 » Вересень » 3 » «Нова українська освіта – створюємо сенси разом»
08:38
«Нова українська освіта – створюємо сенси разом»

  

Події сьогодення підтверджують, що у будь-яких обставинах надійним скарбом є професіоналізм, досвід і знання. Бути ефективним учителем – значить постійно підвищувати власну педагогічну майстерність.

Самоосвіта педагога – це провідна форма вдосконалення професійної компетентності, що полягає в засвоєнні, оновленні, поширенні й поглибленні знань, узагальненні досвіду шляхом цілеспрямованої, системної самоосвітньої роботи, спрямованої на саморозвиток та самовдосконалення особистості, задоволення власних інтересів і об'єктивних потреб освітнього закладу.

Джерелами самоосвіти є методична література, інформація на різноманітних носіях, курси, семінари, технопарки, майстер-класи, заходи з обміну досвідом, екскурсії, виставки, подорожі і багато іншого…

Зупинимося на деяких з них.

2-4 березня у Харкові відбувся 1 Міжнародний форум «Нова українська освіта – створюємо сенси разом». Ця масштабна подія зібрала понад 350 учасників більше ніж з 50 міст і сіл України: учителів, директорів шкіл, викладачів ВНЗ, науковців, представників громадськості та бізнесу. Крім українських експертів, на форум були запрошені європейські фахівці з Фінляндії, Естонії, Литви, які успішно проводять освітні реформи у своїх країнах. Пишаюся тим,що на цій карті є назва і нашого селища Красноріченське.

Як формувати простір нового мислення і нових сенсів для успішного впровадження на місцях реформи освітньої системи - стало основною темою обговорення.

Атмосфера неприхованої зацікавленості панувала в залі, коли своїм досвідом з українськими освітянами ділився директор фінської гімназії «Шильд», президент міжнародної асоціації шкільних директорів Арі Покка. Він також презентував у Харкові свою книгу «Вищий клас. Шкільне управління по-фінськи».

Не менш цікавими були виступи Ене-Сільвії Сарв, яка розповіла про реформу освіти в Естонії, у цій країні учні за результатами тестів РІSA демонструють досить високу якість навчання – одну з найкращих у Європі.

Едуард Рубін запросив на масові відкриті онлайн-курси для освітян.

Віктор Круглов провів дискусію «Яким має бути сучасний підручник». Крім то-го , гості форуму мали можливість ознайомитися з роботою харківського наукового проекту «15х4». Це спільнота молодих учених і фанатів науки, які прагнуть ділитися своїми знаннями. 4 доповіді по 15 хв. на актуальні наукові теми. Читають лекції в усіх куточках країни і за межами, контект проекту знаходиться у відкритому доступі без обмежень використання. Керівник проекту Олександр Гапак. Учасники конференції отримали сертифікати і подарунки.

Наприкінці квітня у мене була чудова нагода стати учасницею (не)конференції EdCamp (Україна) у м.Харків. Успішно пройшовши конкурсний відбір - чотири претенденти на місце я потрапила на два дні в сучасну українську школу. Це місце професійного зростання, відкритий обмін досвідом і співпраця за принципом «Дай, якщо можеш – візьми, якщо хочеш».У роботі ЕdCamp взяла участь міністр освіти Лілія Гриневич.

ЕdCamp - це і освітній квест, і відкриті уроки, і одночасно проведені 20 сесій в паралелі , а таких паралелей шість, і екскурсії в Навчально-науковий центр Ландау, і відвідування галереї під відкритим небом епатажного художника-філософа Гамлета Зінковського, і подорож до унікальної країни професій Франсільванії … Зараз матеріали всіх заходів розміщені в мережі та їх можна вільно використовувати в роботі.

Сертифікат, який не тільки засвідчує участь, а й уточнює, що за два дні відпрацьовано 18 годин.

У грудні 2016 року взяла участь і стала лауреатом V всеукраїнського конкурсу «Творчий учитель – обдарований учень» у двох номінаціях «Розвивальний урок» та «Супровід обдарованості».

Отримала запрошення на участь у X ювілейній Міжнародній науково-практичній конференції «Обдаровані діти – інтелектуальний потенціал держави» з пропозицією провести майстер-клас.

Усі матеріали конференції були надруковані у збірнику.

Учасники конференції отримали сертифікати Національної академії педагогічних наук України Інституту обдарованої дитини.

За майстер-клас «Як зробити урок образно-кольоровим? (Ейдетика і не тільки на уроці літератури) » я була відзначена подякою за науково-методичний супровід конференції.

Згадалися слова Арі Покка , президента міжнародної асоціації директорів шкіл, директора школи Фінляндії: «Ми повинні пам'ятати, що створюємо школу не для себе, а для тих, хто буде розповідати історію майбутнього». Отже, все в наших руках!

Хмельницька О.Л., вчитель зарубіжної літератури

Категорія: Новини школи | Переглядів: 360 | Додав: Qri | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz