Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Субота, 18.05.2024, 11:05

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Красноріченська осіння толока
10:11
Красноріченська осіння толока

Зазирнувши в енциклопедії чи тлумачні словники ми дізнаємося, що спільні безоплатні роботи для виконання певних завдань є дуже давньою традицією, відомою в багатьох народів. В українців такий звичай називається толока, у білорусів – талока, у поляків – тлока, у північних росіян – помочь.

Деякі лінгвісти вважають слово «толока» запозиченням із балтійських мов (ймовірно з литовської). Толоки були добровільною справою. Але сходилися на толоку найчастіше після попереднього запрошення. Зазвичай люди не відмовлялися. Загальна толока для українців є цілком природним явищем, громада споконвіку порядкувала на спільних територіях у селі чи місті.

Велику толоку організували 20 жовтня 2017 року настоятель Свято-Вознесенського храму отець Зіновій та голова селищної ради Жувако В.М., підтримав їх пропозицію і помічник народного депутата Верховної Ради Курило В.С. - Кладко В.М.

 

Осінь дуже примхлива, то вона золота й сонячна, а потім стає сумна, дощова, холодна. Попри похмуру погоду у межах зеленої зони о 14 годині - кипить роботою кожен куточок: ось тут грабують опале листя,поряд обрізають кущі, підмітають, чистять,і головне - саджають туї,каштани, яблуні. Хто ці люди? Хто підтримав добру, потрібну ініціативу? Педагоги,працівники школи, дитячого садочка, робітники селищної ради, найактивніші депутати. Вони запевняють – зробити щось корисне для селища може кожен красноріченець. З'явилася ініціатива не випадково, нашому храму виповнилось 5 років, який теж будували всім миром. А тепер ми дбаємо про благоустрій його території, дитячого садочка, дитячого майданчика які розташовані поряд. А настрій який?

 

«Всі отримують від роботи задоволення, мають чудовий настрій. Будемо мати чисту прибрану територію, а діти отримають чудовий урок про те, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять» - висловилась активістка селища, вчитель Хмельницька О.Л.

«Ми дуже хочемо принести користь не лише у рамках своєї власної відповідальності на роботі, а й допомогти селищу, долучитися до покращення благоустрію там, де живемо», - доповнила депутат селищної ради, педагог Павленко А.А. За словами жінки, це чудова можливість отримати позитивні емоції та поспілкуватися у неформальній обстановці із людьми.

«Якщо ми почнемо жити за принципом «Не питай, що Україна зробила для тебе, а що ти зробив для України», то ми дійсно будемо жити краще і збудуємо європейську Україну»,- зауважив тренер секції дзюдо Красноріченської ЗОШ Ткачов В.І.

Очільниця громадської організації «Красноріченська надія» Надія Савченко вважає, що подібні ініціативи дуже потрібні селищу. «Ми спільно маємо зробити усе, щоб наше Красноріченське, завдяки працелюбству його жителів, стало ще привабливішим».

«Хочу подякувати усім, хто долучився до акції. Такі толоки дуже важливі, тому що вони роблять наше селище красивим, об'єднують мешканців, налаштовують на добрі справи. Доброта - це внутрішнє відчуття людини, яке можна висловити не тільки словами, а й вчинками», - наголосив голова Красноріченської селищної ради Жувако В.М.

Дійсно, толока, спільні акції згуртовують людей, привчають до взаємовиручки, взаємодопомоги – прекрасних рис нашого народу.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 498 | Додав: Qri | Теги: висаджування дерев, осіння толока | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz