Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"П`ятниця, 03.05.2024, 06:03

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2020 » Вересень » 23 » День партизанської слави в Красноріченському ліцеї
06:18
День партизанської слави в Красноріченському ліцеї

В житті нашого українського народу є дати, які не можна вкласти в рамки календарних вимірів. За своїм значенням, за величчю здійсненних справ вони рівні цілим десятиліттям. Такою знаменною датою для учнів Красноріченського ліцею традиційно став  День партизанської слави.  Цього року ліцеїсти з особливою відповідальністю і теплотою  вшанували і відзначили цей День.

На базі шкільного музею активно працювали учні  країни «Спадщина» дитячо-юнацької організації «Співдружність».  Активістки «Співдружності» Лященко та Прийма презентували  відвідувачам музею,  дослідницьку роботу «Стожко очолив бойовий загін» про керівника партизанської групи, яка в роки окупації діяла в нашому селищі, ознайомили з мемуарами свідків життя відомого, в нашому краї, партизана, презентували фото й документальні матеріали.

ФОТО

Цікавою та змістовною стала проведена екскурсоводами музею Нагорянською Катериною, Синюк Ангеліною та Нестеренко Кірою тематична екскурсія «Стежками наших дідів» для учнів старшої та середньої школи. Впродовж всієї екскурсії присутні дізнавались про цікаві факти з історії партизанського руху в селищі. Так  в учнів викликав зацікавленість зміст листа партизан  з погрозами до  Кабанської комендатури, емоційно сприймалась інформація про діяльність звязківців та членів партизанської групи,  на чолі з М. Стожком під час здійснення рейдів, а творчість місцевої поетеси Валентини Федорової нагадала присутнім про необхідність виконання свого громадянського обовязку  захищати батьківщину, спонукала присутніх до збереження памяті про наших земляків, безстрашних патріотів, які не шкодували життя визволяючи рідний край від німецьких окупантів.

В реакреації музею протягом дня працювала виставка дослідницьких робіт та творчих робіт учнів, вчителів, були проведені уроки мужності та виховні заходи вчителями предметниками, класними керівниками, а в шкільній бібліотеці була презентована підбірка книжок і матеріалів про діяльність партизанів і підпільних організацій на території України.

Уклін низький захисникам!

Ви смерть пекельну зупинили,

Щоб день ясний всміхався нам

І жити на землі могли ми!

В. Федорова

Сьогодні ми, всією нашою  спільнотою, хочемо подякувати всім тим, хто в роки війни був беззастережно відданий боротьбі з фашистськими окупантами й наближав переможне її завершення. Ми завжди будемо зберігати й шанувати світлу память наших партизан, рятувати від забуття кожну сторінку української історії і рідного краю.

Всі заходи цього дня в ліцеї були проведені з метою підвищення інтересу учнів до історичних подій минулого, відновлення справедливості щодо забутих подій, імен, фактів.

Вчитель історії І. А. Коваль

Категорія: Новини школи | Переглядів: 153 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz