Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Четвер, 16.05.2024, 05:18

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2018 » Травень » 19 » День Науки в нашій школі
09:22
День Науки в нашій школі

19 травня в Україні відзначається День Науки. Це свято вже стало традиційним в нашій школі.

Педагогічний колектив велику увагу приділяє організації науково-дослідницької діяльності школярів і тому протягом року юні науковці разом зі своїми вчителями-наставниками проводять дослідження, експерименти, створюють проекти з природничо-математичних та суспільно-гуманітарних наук.

Цьогорічна презентація наукових робіт мала новий формат, а саме   у вигляді наукових студій під час роботи яких юні дослідники поринули у дивовижний та цікавий світ науки. Для учнів це унікальна можливість дізнатися про щось нове та проявити свої творчі здібності.

Протягом дня працювало 4 наукові студії: історична «Минуле та сучасне», природнича-математична «Системи руху», хімічна «Елемент» та англомовна «Сorrespondence». Участь у роботі студій надала можливість всім бажаючим застосовувати наукові знання на практиці, розвинути спритність, логічне мислення, ерудицію до самостійної роботи.

Фоторепортаж

В роботі наукової студії «Минуле та сучасне» прийняли участь учні 5 класу з вчителем історії Чекмарьовою Л.В. Юні науковці опанували навички картографічного проектування створюючи план місцевості свого населеного пункту та порівнюючи його вигляд з історичним минулим. Першокласникам випала можливість відвідати екскурсію до шкільного музею, де Лариса Володимирівна розповіла про історію нашого рідного селища. Дітей вразило, що назви старих вулиць Красноріченського мають своє походження і свою історію.

Наукова студія «Системи руху» у складі учнів 9-х класів та під керівництвом Кузнєцової А.В., Любар О.В., Рибалко Л.С.  презентували свої результати на інтегрованому заході з біології, фізики та математики. Дані дослідження   показали зв'язок атмосферного тиску з системою  кровообігу, рухом крові по судинам та математичними обчисленнями.

Наукова студія «Сorrespondence» учнів 7-А класу разом з Рубчевською О.П. розпочали листування з учнями школи Великої Британії. Це надає  можливість в подальшому створювати спільні проекти та обмінюватись досвідом у сфері наукових відкриттів, проводити веб-конференції та знайти друзів за інтересами.

В роботі наукової студії «Елемент» прийняли участь учні 7-Б, 8 та 11 класів під керівництвом Дегтяренко Є.Г. В цій хімічній лабораторії діти досліджували стан питної води селища Красноріченського, виявляючи їх якість та вміст шкідливих хімічних елементів в ній. Результати виявилися невтішними, більшість підземних вод є забрудненими, перевищені показники вмісту нітратів, нітритів, які згубно впливають на стан здоров’я наших мешканців.

Тож юні науковці Красноріченської ЗОШ сьогодні зробили свій внесок у наукову скарбницю України.

Чекаємо від них на нові відкриття!

 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 296 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz