Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Понеділок, 06.05.2024, 16:17

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2015 » Травень » 22 » День науки в Красноріченському освітньому окрузі
12:26
День науки в Красноріченському освітньому окрузі

 За установленою традицією, яка бере свій початок з 1999 року, в Красноріченській ЗОШ 19 травня відбуваються щорічні науково – практичні конференції.

Цього року було проведено науково-практичну конференцію наукового товариства учнів та вчителів «Інтелект» за темою «Мій внесок в наукову скарбницю країни» до Дня науки. Це творче об’єднання учнів та вчителів сприяє розвитку їх здібностей і обдарувань, самовизначенню з напряму дослідницької роботи в різних галузях науки, забезпечує їх творчий, інтелектуальний, духовний розвиток, підготовку до майбутньої професійної та громадської діяльності.

Головною метою діяльності наукового товариства є розвиток пізнавальної активності та творчого потенціалу учнів в процесі поглибленого вивчення й наукового дослідження ними однієї із галузей наук, а також об’єднання та координація діяльності установ, організацій, причетних до роботи наукових товариств України.

Мета конференції  – виховання пізнавального інтересу (формування у учнів стабільного пізнавального мотиву до процесу пізнання, отримання інтелектуального задоволення).

Задачі проведення  конференції:

  • формування системи наукових поглядів у учнів;
  • развиток у учнів інтересу до дослідження оточуючого середовища та соціальної сфери;
  • развиток творчого потенціалу учнів;
  • виховання почуття патріотизму за досягнення вітчизняної науки;
  • підтримка і розвиток інтелектуально- творчих, обдарованих дітей;
  • залучення учнів до самостійної діяльності.

У ході конференції педагогічні колективи шкіл освітнього округу продемонстрували набутий досвід з експериментальної роботи за проблемою «Модернізація управлінської діяльності в інноваційному просторі освітнього округу» ( наказ Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації від 11.02.2014 р.№93 «Про продовження статусу експериментального навчального закладу регіонального рівня Красноріченської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кремінської районної ради Луганської області». Науковий керівник О.В. Касьянова, проректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти,кандидат педагогічних наук).

В роботі конференції прийняли участь головний спеціаліст відділу освіти Кремінської РДА Горбачова Л.С., методист методичного кабінету Шкряда С.М., директори шкіл освітнього округу Лях С.О., Соболь Н.М., Полтавець Т.П., шкільні колективи Бараниківської, Макіївської, Нововодянської, Невської ЗОШ.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Чернова О.І. звітувала про стан дослідницької, пошукової, експериментальної роботи шкіл освітнього округу. Звіт дає підстави зробити висновки про творчу, стабільну роботу педагогічних колективів освітнього округу.

В рамках конференції проведено пленарне засідання, засідання секцій: суспільно-гуманітарного та природничо-математичного напрямків.

Під керівництвом вчителів учнями було захищено 15 робіт, 1 проект . Публічний захист робіт проходив у вигляді доповіді учасника на засіданні секцій конференції. Метою публічного захисту є формування об'єктивної оцінки творчих здібностей та інтелектуального потенціалу учасника конференції. Виступи учнів справили яскраве враження на гостей конференції. Роботи учнів вирізняються розмаїттям тематики, актуальністю, вмінням учнів використовувати мультимедійні засоби. Під час обговорення пролунало немало гарних теплих слів на адресу учнів, викладачів шкіл освітнього округу.

В рамках проектно - дослідницької роботи найменші учні-п’ятикласники,під керівництвом директора школи,вчителя історії Чекмарьової Л.В. досліджували участь красноріченців в ІІ світовій війні. Вони звернулись до народної пам’яті і спогадів очевидців,їх близьких,зібрали цікавий матеріал та вирішили видати книгу під назвою «Пам’ятаємо… Пишаємось…». Ця книга презентувалась на конференції, передмову до неї написав начальник відділу освіти Кремінської РДА Кременчуцький А.М.

Категорія: Новини шкільного округу | Переглядів: 388 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz