Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Четвер, 02.05.2024, 09:29

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2019 » Травень » 21 » День науки
15:17
День науки

У третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято науковців – День науки. Це свято, коли вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми пишаємося і на які покладаємо великі сподівання.

Фоторепортаж

У нашому навчальному закладі уже склалася традиція – проведення Дня Науки, тому 21.05.2019 року відбулося  свято вшанування переможців, свято її величності Науки, свято таланту. Тут відзначили учнів, які показали високий рівень знань, захищали честь школи в інтелектуальних змаганнях різного рівня і стали переможцями й призерами різноманітних конкурсів. А готували їх вчителі Любар О.В., Прошельцова О.Л., Кучерявлюк Г.А., Жувако Л.В., Федоркова Л.В., Прядка І.М., Дегтяренко Є.Г.Кузнецова А.В., Коваль І.А., Лапаєва О.С., Клименко Н.Є., Бутко О.М., Бутко В.М., Ткачов В.І., Анголенко З.І., Рубчевська О.П., Кучерова Н.Г., Хмельницька О. Л.

Сучасна школа – це простір, де дитина набуває певних знань, умінь та навичок й уможливлює реалізацію себе як особистості. Особливе місце в цьому процесі належить конкурсам, олімпіадам, турнірам, брейн-рингам, які допомагають школярам повірити в себе, наблизитися до більш якісної освіти та зміцнити свій соціальний статус.

Учнівська науково-практична конференція «Мій крок у науку» у межах проекту «Обдаровані діти» надала можливість учням навчальних закладів  Красноріченської громади захистити свої проекти, дослідницькі роботи, презентації. Досвідчені вчителі Жувако Л.В. , Дегтяренко Є.Г., Анголенко З.І., Федоровська Л.Л., Петренко Л.П., Єгорова О.А. працюють   з групою учнів, які проводять дослідження за різними напрямками. Доповіді учнів КЗ «Красноріченський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Таранухи А., Дробот  М., Мозговенко Є. та учнів КЗ «Бараниківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Григорьєва Л., Зайцевої С.,Мичко Д. – це перші кроки у світ науки.

 Надійними партнерами  та цікавими доповідачами на нашій конференції були викладачі НТУ «Харківський політехнічний інститут» Петров С.О.,Лаврова І.О., Шестопалов О.В., Стисло Б.О., які продемонстрували  школярам цікаві експерименти та сучасні наукові розробки студентів та науковців університету. Із захопленням слухали старші учні мотиваційну лекцію «Епічна хімія Food.Drugi&Cosmetics», «Про вогонь», «Визначення нітратів в продуктах харчування».

Співпраця з цим навчальним закладом налагоджувалася  протягом навчального року. Ми переконані , що звʼязок ЗЗСО із закладами вищої освіти – це вимога часу, яка ніколи не зменшується, не зникає. Із року в рік зростають вимоги до школи, до рівня знань її учнів, їх вихованості, до професійного росту вчителя, його фахового рівня.

Викладачі НТУ «Харківський політехнічний інститут» були учасниками Edcamp-конференції в нашій школі. Це знайомство стало низкою різноманітних форм спілкування: класні керівники Кузнєцова А.В., Прошельцова О.А. організували поїздку учнів в м. Харків, де відвідали факультети компʼютерних та інформаційних технологій , ознайомилися з учбовим закладом НТУ «ХПІ».16 травня в НТУ «ХПІ» відбувся  грандіозний фестиваль науки, присвячений Міжнародному Дню Світла-2019, і учень 10 класу Тарануха А. із своїм науковим керівником Дегтяренко Є.Г. скористалися цією нагодою та взяли в цьому заході активну участь.

Запрошені на конференцію учні та вчителі ЗЗСО №12 м. Сєвєродонецька продемонстрували проект «Астровізіум» для наших школярів. Це – команда мрійників, яка складається з найактивніших вчителів та учнів . Вони захоплюються астрономією та космосом у цілому. «Астровізіум» популяризує науковий підхід, встановлює та налагоджує міжпредметні зв’язки для формування єдиної наукової картини світу.

Вчитель нашого закладу Дегтяренко Є.Г. провела майстер – клас «Хімічна магія в дії», а керівник гуртка Ткачов В.І ознайомив колег та учнів 7 класу з проектом «Посилка успіху».

Долучилися до роботи конференції і найменші - учні1-4 класів: провели інтелектуальний турнір, здійснили подорож «Я спостерігаю довкілля», ознайомилися із презентацією про життя динозаврів, яку підготував  Нагорянський Владислав разом із своєю мамою.

Завітали на наше  свято і Голова Красноріченської селищної ради Жувако В.Н., начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бірюченська Т.М. Вони побажали талановитій молоді успіхів та нових звершень.

P.S.Що дають такі заходи?

Народжується дух гарного, дружнього змагання у роботі, бо кожна сторона, побачивши успіхи колег і ровесників, навіть поза своєю свідомістю, уже хоче зробити щось вагоміше, краще, цікавіше.

У дні творчих зустрічей колективи педагогів і дітей намагаються показати  традиції і звичаї рідної школи та ознайомити із своїми здобутками.

І народжується ще один, уже великий колектив однодумців, який робить  спільну справу - формує особистість, творить Людину.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 345 | Додав: Qri | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz