Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Субота, 27.04.2024, 05:10

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2013 » Грудень » 9 » 16 днів проти гендерного насильства
16:41
16 днів проти гендерного насильства

З метою подолання проблеми насильства в сім'ї та учнівському середовищі, формування правової свідомості підростаючого покоління щороку в Україні з 25 листопада по 10 грудня проходить  акція«16 днів проти ґендерного насильства».

Не залишилась осторонь і наша школа. Учасники акції мають свої конкретні справи,зокрема шкільний психолог Гайда О.М., соціальний педагог Чекмарьов В.А. провели груповий захід: "Чи знаєте Ви, як діяти у випадку насильства". Завданням заходу було проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед дітей, підлітків, з проблем профілактики насильства у сім'ї, формування у дітей поняття "насильство в сім'ї", формування правосвідомості і правової поведінки, вивчення особливостей проблем у дітей, наближення інформаційних послуг з цієї проблеми. Для учнів були підготовлені інформаційні листівки, анкети, опитувальні аркуші для проведення співбесіди "Я і моя сім'я", в яких діти висвітлили проблеми в своїх сім'ях.

 Проведення конкурсу дитячого малюнка «Зупинимо насильство разом! завжди визиває у наших учнів особливу зацікавленість От і цього року керівник гуртка Кучерова Н.Г. запропонувала вихованцям прийняти активну участь.

Вчитель курсу «Людина і світ» Чекмарьова Л.В. в 11 класі провела заняття «Толерантність», метою якого визначено виховання сучасного громадянина в полікультурному середовищі. В наш час тема толерантності стає все більш необхіднішою. Толерантність означає терпимість до іншого способу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, думок, ідей, віри. Вона близька до поняття милосердя. Толерантність – це повага прав людини, це визнання того, що люди хоча і відрізняються за зовнішнім виглядом, положенням, мовою. Наступним став урок «Гендерні рівності». Його мета - підвищення рівня гендерної культури населення у всіх сферах життєдіяльності, пропаганда відповідального батьківства, попередження насильства в сім’ї та дискримінації за ознакою статі, протидія торгівлі людьми.

1 грудня у Всесвітній день боротьби проти СНІД . Сьогодення вимагає від суспільства особливої уваги до проблем ВІЛ/СНІДу і, лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні тому тренер курсу «рівний –рівному» Кузнецова А.В. з учнями 8 класів провела тренінг .

До Міжнародного Дня інвалідів в Україні з метою привернення уваги суспільства, формування позитивної громадської думки, толерантного ставлення до проблем осіб з інвалідністю, для забезпечення їх участі в усіх сферах життєдіяльності як повноправних членів нашого суспільства в класних колективах проведено 3 грудня «Уроки доброти» на тему: «Дивіться на нас, як на рівних».

Результатом спільної участі в акції є- «Ні! Насильству» у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому житті. Місце, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. Пошана один до одного, взаєморозуміння, орієнтування на мирне рішення конфлікту можуть забезпечити благополуччя і згоду в сім’ї, а відповідно і добробут держави в цілому.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 1730 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz