Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"П`ятниця, 29.03.2024, 12:10

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Виставка, як освітній інструмент
21:40
Виставка, як освітній інструмент

 

Громадська організація «Інститут Юдаїки»та благодійна організація «Благодійний фонд «Дар» за підтримки Фонду прав людини Міністерства Закордоних Справ Королівства Нідерландів надав в ОНЗ «Красноріченський ЗЗСО І-ІІІ ст.» виставку «Голодомор, Голокост, ГУЛАГ - три трагедії на українській землі в ХХ столітті. Тоталітарний режим проти народу і людини».

З 08.10 по 12.10 ця виставка працює в нашому закладі для учнів, батьків, педагогів, громадськості та наших гостей – делегації з Радехівського району Львівської області.

Фоторепортаж

Виставка включає документи, фотографії, спогади очевидців та інші матеріали, пов'язані з трьома наймасштабнішими трагедіями ХХ століття. Ця виставка – своєрідний  діалог між тими, хто жив у ХХ столітті, хто народився для життя, кохання, щастя, але їх життя було безжалісно розтоптане катастрофами ХХ ст., і тими, хто живе ХХІ столітті, кому необхідно побудувати простір, захищений від політичних, міжетнічних, міжконфесіональних конфліктів – мир, в якому гуманістичні цінності стануть основою законодавчих норм в державі та людських відносин в суспільстві.

В квітні 2018 року вчителі історії нашої школи Чекмарьова Л.В., Коваль І.А., учениці Мозговенко Є.,  Зайцева К. приймали участь у триденному семінарі у рамках освітнього проекту «Виставка як освітній інструмент». Проект включав проведення для педагогів та гідів (учнів) серії лекцій і практичних занять, мета яких – поглибити  знання з даної теми, а також тренінгів, спрямованих на осмислення важливості толерантності та звільнення від історичних та соціальних стереотипів.

Ті трагічні події назавжди залишились у пам’яті українців. Жахливе XX століття… Століття, кожна сторінка якого пронизана болем, стражданнями, океанами сліз; кожна сторінка якого забрала мільйони невинних життів, зруйнувала мільярди мрій. У шкільних підручниках, на жаль, немає всього обсягу інформації, немає такої кількості цитат і спогадів, із якими можна ознайомитись завдяки виставці. Увагу привертають світлини, від яких по шкірі повзе холод. Кожен банер відкриває перед очима панораму тих подій, панораму усього ХХ століття. Неймовірно важко дивитись на світлини людей, знищених Голодомором, на письменників Розстріляного Відродження . Час зупиняється, коли стоїш перед банером і занурюєшся думками в ті жахливі часи…

Гіди-екскурсоводи показують, що шляхами ХХ століття достеменно не можна йти. Спробуємо осмислити…

Чи можемо зробити життя хоча б трішечки кращим,та добрішим в своєму домі? В своєму дворі? В своєму місті? В свої країні? На своїй, такій маленькій земній кулі?

Давайте спробуємо!

          

Категорія: Новини школи | Переглядів: 300 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz