Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Середа, 24.04.2024, 10:46

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2018 » Жовтень » 26 » Тиждень початкових класів. Фініш
13:48
Тиждень початкових класів. Фініш

Традиційним у ОНЗ «Красноріченський ЗЗСО І – ІІІ ступенів» є проведення предметних тижнів. З 16 по 19 жовтня проходив тиждень початкових класів. Сплановані найрізноманітніші заходи: відкриті уроки в 1 – 4 класах, виховні заходи, виставка дитячих робіт гуртка «Малюнок і живопис», заняття гуртка «Весела лічба», конкурси.

Фоторепортаж

Окрім цього, щоб зацікавити і вмотивувати вихованців із задоволенням відвідувати школу, цей тиждень має назву «Кольоровий». Мета тижня: розкрити значення кольорів; розширити знання дітей щодо особливостей і специфіки кольорів; розвивати уважність і пам'ять; сприяти розвитку навичок рефлексії.

Вівторок 16.10 був початком кольорового тижня. Цей день – жовтий, сонячний, теплий. День добрих справ.  Учні початкових класів шукали жовтий колір у навколишніх предметах, відгадували загадки,  одягнули одяг жовтого кольору. Навіть колір дипломів від міжнародної олімпіади «Всеосвіта» з української мови, які отримали учні 3 – Б класу на шкільній лінійці – теж жовтий. Цього дня можна було відвідати відкриті уроки математики. Учні 2 – А класу з Лапаєвою О. С. здійснили уявну подорож до осіннього лісу, назбирали повні кошики їстівних грибів (білі, маслюки,  опеньки);  дізналися про отруйні гриби та їх значення для людей і тварин; вдосконалювали вміння розв’язувати вирази, задачі в парах; навчилися будувати квадрат у зошиті.  А четверокласники докладали власних зусиль для досягнення спільного результату на уроці математики за темою «Читання та запис п’ятицифрових чисел у межах 20000. Письмове віднімання трицифрових чисел».  Кучерявлюк Г.А. запросила їх до цікавої подорожі Україною, під час якої  дізналися про міста і села країни, рослинні символи своєї Батьківщини.  На кожній зупинці школярів чекали різні математичні завдання, розв’язуючи які, вони згадали властивості дій додавання та віднімання. В кінці уроку діти оцінили свій настрій та спрогнозували завдання на наступний урок.

Після напруженого, але цікавого жовтого дня прийшов зелений колір. Це – день гармонії, який манить усіх своєю свіжістю й красою. Учні 1 – 4 класів у середу, 17 жовтня, перелічували слова, які стосуються зеленого кольору, приводили приклади чудових речей зеленого кольору. В цей день вчитель образотворчого мистецтва підвела підсумки конкурсу малюнків «Вшановуємо захисників України». І місце посіла Бугайова Катерина – 5 клас, ІІ місце – Прийма Валенитин – 5 клас, а ІІІ місце – у Бондарєвої Вікторії, учениці 3 – Б класу. Також всі учні та вчителі школи змогли помилуватися роботами учасників гуртка «Малюнок і живопис».  Учні 3 – Б класу на годині спілкування подорожували до осіннього шкільного парку, шукали серед дерев і  кущів зелений колір та читали під блакитним небом твори В.О.Сухомлинського. Вихованці ГПД 3 – 4 класів разом з Бутко Ол.М. були вражені буянням кольорів восени під час прогулянки на свіжому повітрі.  Всі маленькі школярі з нетерпінням чекали четвер – синій день.

День дружби. Саме так називався третій день тижня. Синій колір 18 жовтня зустрів початківців спокоєм та цікавими подорожами, справами. До найменших учнів початкової школи, які навчаються в НУШ, на уроці математики завітала казка, та не проста, а математична. Учні разом із Колобком подорожували лісом та допомагали звірам розв’язувати різні математичні завдання, ознайомились із написанням числа 10, учились порівнювати предмети в межах десяти, вдосконалювали обчислювальні навички. Вчилися бути охайними, ввічливими. Тема уроку: «Число і цифра 10. Запис числа 10 двома цифрами. Порівняння чисел в межах 10. Складання і розв’язування прикладів». Мета уроку була реалізована завдяки мультимедійному обладнанню, інтерактивній дошці, набору «ЛЕГО» та продуктивній роботі в групах та парах.

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми.  Третьокласники об’єдналися навколо цієї проблеми  і долучилися до боротьби з торгівлею людьми -   утворили із своїх долоньок коло дружби, довівши цим небайдужість, занепокоєння наявністю такої проблеми в нашому суспільстві.

Закінчився день заняттям математичного гуртка «Весела лічба» у 4 класі. Для учнів був підготовлений «Клубочок математичних заморочок». Під час математичного КВК школярі вчилися доводити, пояснювати, відстоювати свою думку; намагалися бути дружелюбними, старанними, розвивати свій пізнавальний інтерес до вивчення математики.

Останній день тижня – червоний: колір яскравий і святковий, надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги та негативних емоцій, викликає відчуття тепла й має зігрівальну дію.  19 жовтня - день мудрості. Учні 3 – Б класу разом із Бутко Окс. М.  на уроці літературного читання, за темою «Як жила книга за часів Київської Русі. За Олександром Копиленком», дізналися про історію створення книг; вчилися виділяти головну думку твору, працювати з науково – популярними текстами; добирали влучні «товсті» та «тонкі» запитання до тексту під час роботи в групах за таксономією Блума. Вчитель сприяв формуванню ключових компетентностей: уміння вчитися, комунікативної, інформаційної, громадянської. На відкритому занятті «Козацькому роду нема переводу» з ГПД у 3 – 4 класах вихователь Бутко Ол.М.  закріпила знання учнів про Запорізьку Січ, козаків, їх побут, звичаї, традиції, підтримувала інтерес до історії України; виховувала шанобливе ставлення до запорізьких козаків, спонукала до наслідування їх кращих рис; виховувала любов до України.  В рамках заходу були проведені конкурси, вікторина, під час яких діти вчилися розуміти зміст поставленого запитання, правильно і чітко давати відповіді на кожне з них, змогли спробувати свої сили у спортивних конкурсах.

Закінчився день відкритим виховним заходом у 2 – Б класі «В гостях у Золотої осені», який провела Коваль А.М. Всі присутні – батьки та вчителі школи, були в захваті від танців, пісень про осінню пору, веселих ігор, які підготували учасники. В усіх присутніх був чудовий настрій, бо осінь – це не пора дощів та суму, а цікава та різнокольорова чарівна царівна.

Тиждень був спланований і проведений згідно поставленої мети. Під час його проведення були використані ідеї  і особливості  НУШ. Головне, що дітям сподобалося.

Керівник м/о вчителів початкових класів Бутко Окс.М.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 393 | Додав: Qri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz