Создание горизонтального CSS меню без изображения
КЗ "Красноріченський ліцей"Четвер, 25.04.2024, 18:29

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Захист дітей

Меню сайту

Категорії розділу
Новини шкільного округу [98]
Новини школи [801]

Блог вчителя

Тести до ЗНО

Математика дистанційно

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Дистанційне навчання

Блог вчителя історії

Соціально-психологічна служба

Дистанційне навчання

Головна » 2017 » Вересень » 18 » Нам - 315 років!
20:26
Нам - 315 років!

 

16 вересня мальовниче селище Красноріченське відзначило 315-річчя від дня заснування – свято тих, хто народився, виріс чи якимсь чином причетний до селища, яке багате на свої традиції та видатних людей.

День селища – це особлива подія, яка викликає у кожного жителя особливу пошану і повагу, перш за все до представників старшого покоління, мудрих наставників, які продемонстрували приклад безкорисного служіння рідній землі, змінюючи власною працею кожен день життя на краще Це свято єднає всіх жителів нашої громади, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої держави. А її, як відомо, творять добрі, щирі, працьовиті люди. Щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Наше селище – це криниця нашого родоводу, наш дім, наше коріння і доля. Красноріченське - одне з найдавніших поселень, перші письмові згадки про поселення датуються з 1702 року.

Наш населений пункт і сьогодні залишається головним для навколишніх сіл з певною інфраструктурою : загальноосвітня школа, дитячий садочок,амбулаторія, будинок культури,пошта, філія ощадбанку, банкомат,крамниці розташовані у кроковій доступності для жителів, селище газифіковане, є залізничне та автомобільне сполучення , можна дістатись до районного центру та інших міст області.

Свято чекали з нетерпінням... З нагоди свята на майданчик біля будинку культури зійшлися чимало жителів селища та багато гостей.

Ну де б іще могли так дружно зійтися люди, залишивши господарство й усі домашні клопоти, як не на Дні селища, до якого готувалися натхненно й відповідально. Де б іще вони відпочили душею, як не у рідному селищі, слухаючи своїх дітей, земляків, сусідів?

Свято відбувалось просто неба. Організатори попіклувались про комфорт своїх глядачів, тому розмістили їх на лавах, пригостили смачним пирогом.

Зі словами гордості про рідне селище та з побажаннями миру, добра та благополуччя звернувся до земляків селищний голова Жувако В.М. який щиро подякував трудовим колективам, підприємцям та всій громаді за плідну працю на користь нашої Красноріченської землі ,окремих представників громади, які беруть активну участь у культурному та суспільно-політичному житті селища, працюють на його благо та розвиток він нагородив почесними грамотами, подяками,подарунками. Саме завдяки тим, хто працює, будує, годує, лікує, виховує наших дітей, зберігає традиції, розвиває культуру, примножує здобутки та добрі справи Красноріченське живе та невпинно розвивається.

До віншувань долучилась голова Кремінської райдержадміністрації Н.Чехута . ЇЇ виступ особливо зворушливий, Наталья Василівна - наша землячка,яка всім серцем і думками з рідною малою батьківщиною. Н.Чехута побажала кожному міцного здоров’я, мирного неба та натхнення для подальших здійснень, а селищу – процвітання, розвитку, завжди бути квітучим та вічно молодим. Вітальні слова пролунали від заступника голови Кремінської районної ради Руденко Б.В.. Керівники району вручили грамоти і подякували Передерій В.С., Куценко М.В., Чехуті В.І., Сушняк З.Н. за віддану працю, спрямовану на розвиток селища.

Щирі вітання з днем селища адресували жителям директор Красноріченської ЗОШ Лариса Чекмарьова, директор Луганського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський, помічник народного депутата України Віталія Курила - Володимир Кладко, художник Борис Костянников, настоятель Свято-Вознесенського храму отець Зіновій. Від селищного голови всі гості отримали футболки, календарі, блокноти з логотипами нашого селища.

Впродовж дійства яскравими барвами вирувала концертна програма, підготовлена самодіяльними артистами Красноріченського БК на чолі із Раїсою Зіновою, аматори сцени подарували присутнім чудовий настрій та видовищні виступи. А подивитись та послухати й справді було що : лунали на всі околиці пісні від співочих колективів, солістів. Креативність, неординарність, майстерність, музичні та співочі таланти продемонстрували наймолодші учасники концерту - дошколята , учні –першокласники, які танцювали , показували флешмоб . Як приємно було дивитися на чепурненьких,красивих усміхнених дітей. А батьки милувалися, раділи за своїх діточок. Окрасою свята став парад української вишиванки ,який підготували учні та вчителі Красноріченської ЗОШ, присутні відчули колоритність та різнобарвність чудових сорочок, суконь. Особливого шарму додали виставка квітів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва - все сприяло створенню позитивної атмосфери свята. На площі всі бажаючі мали змогу оглянути експозицію доробків членів творчого об`єднання селища.

Для малечі розгорнули батутове містечко, ігрові локації, а дзюдоїсти школи під керівництвом тренера Ткачова В.І. влаштували показові виступи.

Постійні ведучі загальноселищних свят, вчителі школи Хмельницька Олена, Бутко Володимир справились з відповідальним дорученням успішно.

Дружнє і радісне свято тривало до пізньої ночі. І кращої подяки всім учасникам, як радісні посмішки та аплодисменти глядачів, годі й було чекати. З настанням темряви небо над селищем прикрасив різнокольоровий феєрверк .

Отже, мешканцям Красноріченського зичу процвітання, щоб селище було перспективним, розвиненим, квітучим й красивим, щоб життя кожної людини, кожної родини наповнювалося теплом, радістю й надією на краще, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду! Щоб в найближчому майбутньому селище стало центром потужної та успішної об’єднаної територіальної громади. Принаймні з таким потенціалом та щирими людьми не може бути інакше. Нехай наше селище стає кращим і ми у ньому!

А.Павленко, депутат Красноріченської селищної ради

Категорія: Новини шкільного округу | Переглядів: 411 | Додав: Qri | Теги: день селища | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
З якою метою ви відвідуєте наш сайт?
Всього відповідей: 123

Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини osvita.ua

Час життя сайту


Наша адреса: 92913,КЗ "Красноріченський ліцей",кв.Верстатобудівників,5 смт.Красноріченське Кремінського р-ну Луганської обл © 2024
Сайт створено вчителем математики Прошельцовою О.А
Створити безкоштовний сайт на uCoz